TEKNOLOGI PRA CAMPURAN PARATHA TANPA GLUTEN DARIPADA SAYURAN DAN UBIAN
Other
gray
Potential Commercialised
violet
Reg. ID : 16289
Comments
Huraian
Pracampuran paratha dihasilkan sepenuhnya daripada sumber ubian dan sayuran tempatan. Ramuan asas adalah tepung ubikayu kerana ciri kelembutan dan keliatan standing tepung gandum. Jenis paratha dipelbagaikan dengan menambah tepung ubi keledek Anggun dan serbuk bayam.mpuran paratha dihasilkan sepenuhnya daripada sumber ubian dan sayuran tempatan. Ramuan asas adalah tepung ubikayu kerana ciri kelembutan dan keliatan standing tepung gandum. Jenis paratha dipelbagaikan dengan menambah tepung ubi keledek Anggun dan serbuk bayam.
Contact Person/Inventor
Name | Contact Phone | |
---|---|---|
Norfaiza Binti Ismail | faiez@mardi.gov.my | 03-89536747 |
Award
Award Title | Award Achievement | Award Year Received |
---|---|---|
0 | 0 | 0 |
Komen