Displaying 1 - 5 of 5
Description
The World was challenged by out-break of Coronavirus disease 2019 (COVID-19) in 2019 and it became Pandemic. At the beginning of pandemic, there were worries, uncertainties as well as misbeliefs and myths. A group of medical students at… Classification
|
Description
Teknologi ini adalah untuk menghasilkan ekstrak pegaga yang mengandungi kandungan triterpenoids yang optimum. Triterpenoids didapati mampu mengurangkan masalah gangguan perasaan cemas atau tekanan dan juga mempunyai kesan antioksidan.
Classification
|
Description
Teknologi bijirin daripada ubi keledek Anggun yang dibangunkan sedia dimakan, dan kaya dengan karbohidrat dan sumber mikronutrien yang baik untuk kesihatan seperti antosianin, vitamin dan mineral.
Classification
|
Description
Bahan pembungkus yang dihasilkan daripada kitosan bagi produk rempah kulinari yang boleh dimakan (kiub asam pedas)
Classification
|
Description
Minuman komposit diperbuat daripada sumber ubian dan buah-buahan tempatan, mudah disediakan / konvenien serta kaya dengan nutrisi bagi mengekalkan kesihatan tubuh
Classification
|