Displaying 1 - 5 of 5
Description
Teknologi ini adalah untuk menghasilkan ekstrak pegaga yang mengandungi kandungan triterpenoids yang optimum. Triterpenoids didapati mampu mengurangkan masalah gangguan perasaan cemas atau tekanan dan juga mempunyai kesan antioksidan.
Classification
|
Description
Teknologi bijirin daripada ubi keledek Anggun yang dibangunkan sedia dimakan, dan kaya dengan karbohidrat dan sumber mikronutrien yang baik untuk kesihatan seperti antosianin, vitamin dan mineral.
Classification
|
Description
Bahan pembungkus yang dihasilkan daripada kitosan bagi produk rempah kulinari yang boleh dimakan (kiub asam pedas)
Classification
|
Description
Minuman komposit diperbuat daripada sumber ubian dan buah-buahan tempatan, mudah disediakan / konvenien serta kaya dengan nutrisi bagi mengekalkan kesihatan tubuh
Classification
|
Description
The present invention relates to a method for producing directly compressible sago starch characterized by the steps of: heating and stirring an aqueous slurry comprising 10-25% w/v sago starch at a temperature of 60 - 68°C with stirring for 50… Classification
|