Displaying 1 - 28 of 28
Description
Cocoa polyphenol having great antioxidant activity and beneficial to human health such as prevention of diabetes, cardiovascular disease, certain cancer and indigestion. As well as high antioxidant content, cocoa phenol extract is highly potential…
Classification
|
Description
maintain skin hydration; Cocoa pod scrub acts as exfoliating agent can help in removal of dead skin layer, increase protection to reactive oxygen species (ROS) on skin and activate renewal of skin layer
Classification
|
Description
The adsorption kinetic models suggest the adsorption process is complex, involving more than one mechanism. The mechanism may involve adsorption of dye at an active site on the surface, diffusion and adsorption into the interior pores of the AC…
Classification
|
Description
The used of easy ignited cocoa shell pellet as fire starter that convenient and safe to use and stored for long periods without losing its efficiency.
Classification
|
Description
The mechanism may involve adsorption of dye at an active site on the surface, diffusion and adsorption into the interior pores of the AC particle. The results of this study show that the activated carbons derived from cocoa shell can be used as…
Classification
|
Description
maintain skin hydration; Cocoa butter protects and conditions dry skin, leaving skin feeling refreshed and moisturized
Classification
|
Description
To relieve the signs and symptoms of lip dryness and chapping
Classification
|
Description
Enriched with nourishing ingredients like cocoa butter, this sexy lippie protects lips from dryness and moisture loss besides able to create a different world of beauty, where all colors are possible.
Classification
|
Description
maintain skin hydration; Cocoa tannin extract is used as active ingredients in bath gel formula providing anti bacterial and antioxidant effect
Classification
|
Description
Effervescent cocoa tablet drink - easy, convenience and messiness of cocoa powder spill out from spoon accidently is a history
Classification
|
Description
Teknologi ini adalah untuk menghasilkan ekstrak pegaga yang mengandungi kandungan triterpenoids yang optimum. Triterpenoids didapati mampu mengurangkan masalah gangguan perasaan cemas atau tekanan dan juga mempunyai kesan antioksidan.
Classification
|
Description
Teknologi bijirin daripada ubi keledek Anggun yang dibangunkan sedia dimakan, dan kaya dengan karbohidrat dan sumber mikronutrien yang baik untuk kesihatan seperti antosianin, vitamin dan mineral.
Classification
|
Description
Produk ini ialah berasaskan cendawan tiram kelabu yang dikisar dan dicampur dengan ramuan lain dan juga mempunyai jangka hayat penyimpanan selama 1 tahun di dalam suhu -20?C.
Classification
|
Description
Teknologi Crisps daripada keledek Anggun yang dihasilkan adalah tinggi dengan serat diet dan kurang jumlah acrylamide berbanding kerepek biasa.
Classification
|
Description
Bahan pembungkus yang dihasilkan daripada kitosan bagi produk rempah kulinari yang boleh dimakan (kiub asam pedas)
Classification
|
Description
Pracampuran paratha dihasilkan sepenuhnya daripada sumber ubian dan sayuran tempatan. Ramuan asas adalah tepung ubikayu kerana ciri kelembutan dan keliatan standing tepung gandum. Jenis paratha dipelbagaikan dengan menambah tepung ubi keledek Anggun…
Classification
|
Description
Cobia cutlet bersalut serdak roti (tempura) dibangunkan dengan menggantikan antara 70%-100% kanji import kepada kanji tempatan menggunakan tepung beras dan tepung ubi kayu yang lebih menyihatkan.
Classification
|
Description
Tepung pra-campuran menggunakan ubi kayu yang tinggi kandungan serat diet, berciri prebiotik dan tanpa gluten.
Classification
|
Description
Pracampuran puding-jeli diperbuat daripada ubian dan sayuran tempatan yang mempunyai kandungan protein dan serat diet yang tinggi. Diformulasikan khusus supaya mengandungi 10g protein untuk setiap hidangan
Classification
|
Description
Pracampuran sup ikan cendawan dibuat berbeza dengan pracampuran sup cendawan yang berada dipasaran dimana cendawan yang digunakan adalah jenis cendawan tiram kelabu yang mudah didapati di Malaysia dan tambahan isi ikan diletakkan didalam sup ikan…
Classification
|
Description
Makanan padat nutrient adalah makanan yang membekalkan sejumlah besar nutrient berbanding jumlah kalori yang dibekalkan. Ia merujuk kepada jumlah nutrien dalam jumlah keseluruhan makanan tertentu. Teknologi ini terdiri daripada buah-buahan dan beras…
Classification
|
Description
Produk ini ialah berasaskan cendawan tiram kelabu yang dikisar dan dicampur dengan ramuan lain dan juga mempunyai jangka hayat penyimpanan selama 1 tahun di dalam suhu -20?C.
Classification
|
Description
Produk minuman ini dibangunkan menggunakan rempah ratus, herba dan buah sitrus terpilih dengan formulasi khas yang mempunyai pelbagai khasiat.
Classification
|
Description
Teknologi ini terdiri daripada buah-buahan tropika yang telah dibangunkan menggunakan proses dehidrasi dengan tujuan untuk menghasilkan produk buah-buahan yang sihat dan bermanfaat untuk kesihatan dan ianya telah disediakan gabungan buah-buahan…
Classification
|
Description
Produk semulajadi dengan nilai nutrisi yang tinggi, ianya menggunakan bahan mentah yang berkos rendah serta mempunyai kesan prebiotic dan hypocholesterolemic jika digunakan.
Classification
|
Description
Teknologi penutup botol ini telah dibangunkan sesuai dengan saiz botol air sedia ada dalam pasaran. Nutrien yang disimpan dengan kaedah ini memudahkan pengendalian dan penggunaan bagi kumpulan sasar khasnya atlet dan individu aktif bersukan.
Classification
|
Description
Minuman komposit diperbuat daripada sumber ubian dan buah-buahan tempatan, mudah disediakan / konvenien serta kaya dengan nutrisi bagi mengekalkan kesihatan tubuh
Classification
|
Description
Konsep penghasilan bebola berasaskan Teknik sferifikasi songsang yang sesuai untuk pelbagai jenis minuman atau yang tidak sensitive terhadap nilai keasidan sampel minuman
Classification
|